Image Alt

Yritys

Historia

Kaaos Media Groupin historia juontaa juurensa vuoteen 2004, kun siihen aikaan lukiossa viimeistä vuotta yhdessä opiskelleet Arto Mäenpää, Teemu Hakala sekä Tero Känsäkangas ensimmäisen yhteisen musiikkilehtensä, HardcoreSoundsin.

Sivuston alkuperäisenä ideana oli kolmikon palava halu löytää uutta musiikkia kuunneltavaksi ja tarjota sitä kautta myös pienemmille bändeille uusi kanava tuoda musiikkiaan julki valtavirran ulkopuolella. Lehti kasvatti hitaasti tietouttaan kotimaisessa musiikkikentässä ja vuonna 2006 HardcoreSounds vieraili jo lukuisilla eri festivaaleilla Suomessa tehden raportteja sekä haastatellen festivaaleilla esiintyviä artisteja.

Vuonna 2009 teimme yhteistuumin päätöksen aloittaa tekemään musiikkialehteä myös suomenkielellä ja näin HardcoreSounds sai sisarlehden HCSanomien muodossa. Kotimainen musiikkikenttä kaipasi uutta aktiivista toimijaa ja HCSanomat oli vastaus siihen. Lehden suosion nopea kasvu yllätti tekijät positiivisesti ja kävijämäärä kohosi muutaman vuoden aikana reiluun 300 000 kävijään kuukaudessa.

Vuoden 2016 alussa aloimme rakentamaan uutta nykyiset standardit täyttävää verkkosivustoa ja marraskuussa HCSanomat nimi vaihtui uuden sivuston julkaisun myötä Kaaoszineksi. Seuraavan neljän vuoden aikana Kaaoszinesta on kasvanut yksi Suomen suurimmista ja merkittävimmistä vaihtoehtoisen musiikin musiikkisivustoista ja se on saanut myös ehdokkuuden vuoden parhaaksi musiikkimediaksi vuosina 2017 ja 2018 Musiikki&Median järjestämässä alan toimijoiden arvostamassa Industry Awards -gaalassa. Myös lehden päätoimittaja Arto Mäenpää on ollut ehdolla kyseisessä gaalassa vuoden parhaaksi musiikkitoimittajaksi vuonna 2019 ja palkittu ELMU-Säätiön Somnium stipendillä vaihtoehtoisen musiikin hyväksi tekemisen eteen.

Yrityksemme päätavoitteena on aina ollut olla riippumaton itsenäinen ja intohimoinen media, joka nostaa esille uusia kykyjä ja tarjoaa näille ponnahduslaudan kansainvälisille markkinoille.

Kaaoszine sai rinnalleen vuonna 2019 myös peleihin ja pelaamiseen keskittyvän sisarlehden, Errori.netin, jonka tavoitteena on lunastaa oma paikkansa jatkuvasti kasvavassa peliteollisuudessa.

Haluatko kuulla lisää?

Kiinnostuitko yhteistyömahdollisuuksista tai esimerkiksi mainostamisesta sivuillamme? Ota rohkeasti yhteyttä.